facebook pixel 1 facebook pixel 2

"Обираємо кращі гібриди: ЕС Белла, ЕС Конкорд та Мейфлавер"

8 лютого 2022 р.

"Обираємо кращі гібриди: ЕС Белла, ЕС Конкорд та Мейфлавер"

Лише справжні карпатські мольфари вміли передбачати погоду. За необхідності, вони могли викликати дощі та грози, або ж, навпаки, розвіювати хмари, змінювати напрям вітру. Ідуть роки, але погода залишається тією ж неприступною цитаделлю, котру люди не можуть взяти під свій контроль. 
Зміни клімату та непередбачені погодні умови для більшості фермерів залишаються однією з основних перепон на шляху до бажаного врожаю. 
Хтось, з року в рік, покладається на сучасні технології та тримає руку на пульсі новітніх розробок, а інші ж довіряють, в першу чергу, власному досвіду та практичним експериментам.

Одним з тих фермерів, хто віддає перевагу практиці над теорією, є власник ТОВ "Бачів Агро" (Івано-Франківська обл.) Антон ВЕРБЯНИЙ: 

"Перш ніж обрати гібриди для висівання на наших полях, ми закладаємо демоділянки і тестуємо там гібриди різних виробників (зокрема й Lidea, з ними ми працюємо вже років із 6). За результатами обираємо кращі. 

Саме так ми відкрили для себе гібрид соняшнику ЕС Белла (минулого року засівали ним 48 га). Стабільний за врожайністю, навіть за примхливих погодних умов, добре «стримує» хвороби, демонструє дружні сходи, стійкий до вовчка. У 2021 році через сильні вітри, що буяли в нашому регіоні влітку, ми спостерігали невелике вилягання посівів соняшнику (і це не тільки у нас в господарстві, і не лише гібриди Lidea). Попри це, ми зібрали врожай 3,8 т/га. 

Окрім соняшника, сіємо кукурудзу, у 2021 році вирощували гібриди ЕС Конкорд, Мейфлавер (ФАО 330). Результати були непогані. Вологовіддача у них хороша, вони стійкі проти основних хвороб, качани виповнені. Врожаю гібрид ЕС Конкорд нам забезпечив (в сухому) — 12,9 т/га, при цьому ми проводили десикацію посівів».