Оцінка біологічної врожайності сорту озимої пшениці Сорріал

1 липня 2022 р.

Оцінка біологічної врожайності сорту озимої пшениці Сорріал

Проводити оцінку біологічної врожайності пшениці чи ні?

Звичайно, кожен аграрій вирішує самостійно. Але ми знаємо як мінімум один аргумент «ЗА»: визначення біологічної врожайності є дуже важливим для оцінки можливих втрат врожаю при збиранні та для орієнтації в сумі витрат.

Тому для допомоги прогнозування врожайності на полі ми вирушили до господарства ПП «Юхимівське», Шаргородського району, Вінницької області, на демонстраційну ділянку з сортами пшениць Lidea. Технологія вирощування запрограмована на 70 ц/га, основний обробіток - глибоке дискування, попередник - соняшник, дата посіву - 10.10.2021. Загальна доза внесених азотних добрив по діючій речовині становила 130 кг/га.  Всі складові застосовано своєчасно.

До вашої уваги середньоранній сорт безостої (Lutescens) озимої пшениці СОРРІАЛ.

Сорт озимої пшениці Сорріал на базі господарства

Ми рекомендуємо сорт СОРРІАЛ для вирощування в умовах Центральної та Західної України. Саме завдяки більш інтенсивному росту в осінній період вегетації, особливо після таких попередників як соняшник і соя, він дозволяє максимально нівелювати ризики втрати врожаю через пізні строки посіву та посуху.

Крім того, сорт СОРРІАЛ має коротке компактне стебло, що дозволяє залишатися стійким до вилягання та мінімізувати втрати при збиранні.

Оцінка біологічної врожайності сорту Сорріал

Оцінка біологічної врожайності:

  • На момент обстеження рослини перебувають у фазі ВВСН-75 - середня молочна стиглість.
  • Кількість виповнених колосків на 0,25 м2 становить 134 штуки.
  • В середньому 1 колос має 39 зернівок.
  • Для розрахунку взяли масу 1000 насінин 35 гр.
  • Перемноживши ці показники і поділивши на 2500, отримуємо очікувану біологічну врожайність – 73,2 ц/га.

Бажаємо спокійних жнив, здоров’я, хліба на столі та мирного неба над Україною!