facebook pixel 1 facebook pixel 2

Пшениця BIO

ВИСОКОПРОДУКТИВНІ СОРТИ ПШЕНИЦІ - ВАША ВПЕВНЕНІСТЬ В ПРИБУТКУ

Озима пшениця Lidea

Сорти озимої пшениці Lidea відрізняються своєю високою продуктивністю та адаптивністю до вирощування в основних агрокліматичних зонах нашої країни. В процесі їх створення наші селекціонери керувалися такими вимогами вітчизняних аграріїв, як зимостійкість, посухостійкість та стійкість до хвороб, адже розуміють, що пшениця є однією зі стратегічних культур та відіграє ключову роль в Україні.

КЛЮЧОВІ ВИГОДИ СОРТІВ ПШЕНИЦІ LIDEA:

  • Продуктивні сорти з високими показниками якості та борошномельними властивостями (вміст білку та клейковини, натура зерна), що визнані провідними французькими пекарями
  • Відмінна адаптивність до вирощування в основних агрокліматичних зонах України
  • Швидкий стартовий ріст у період відновлення весняної вегетації
  • Висока стійкість до полягання завдяки короткому та потужному стеблу
  • Адаптивність до стресів (зимо- та посухостійкість)
  • Стійкість до хвороб (особливо до фузаріозу)

ЯК МИ ОТРИМУЄМО НОВІ ВИСОКОПРОДУКТИВНІ СОРТИ?

Завдяки розгалуженій мережі тестувальних платформ, яка налічує більш ніж 40 тис. ділянок в 13-ти країнах Європи, ми відбираємо лише ті сорти, які чудово адаптовані до ґрунтово-кліматичних умов конкретного регіону.

Селекційний процес зосереджений на базі 2-х селекційних станцій:

  • Реклеанвіль (Recleanville), Франція – фокус на створення ранньостиглих сортів із високою стійкістю до хвороб та відмінними борошномельними якостями
  • Гьорціг (Gorzig), Німеччина – фокус на створення середньопізніх сортів із високим рівнем зимостійкості та толерантності до хвороб (в т. ч. фузаріозу)
  • Всі сорти озимої пшениці Lidea придатні до традиційного та органічного землеробства

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ПШЕНИЦЮ LIDEA:

  • Більше 3000 технологічних аналізів на рік проводить Lidea для визначення хлібопекарської цінності зерна та тіста
  • Софру - один з найпопулярніших сортів пшениці у Центральній Європі, де його частка ринку становить 7% від загальної
  • 900 тисяч – саме стільки багетів (250 грам) можна виготовити з одного гектара м’якої пшениці завдяки 5,5 тонам виробленого борошна