facebook pixel 1 facebook pixel 2

Аналітика аграрного ринку від Agritel

26 січня 2023 р.

Аналітика аграрного ринку від Agritel

Lidea розпочинає серію публікацій, в якій ми підготували найсвіжіші новини та факти ситуації, що склалася на аграрного ринку України та світу. Все аби допомогти вам бути в курсі стану справ у цій галузі.

Наш партнер - компанія Agritel допомагає нам у наданні достовірної інформації, останні з новин:

Олійний сегмент:

Основним джерелом підтримки ринку олійних є соя та соєвий шрот. Зниження виробництва сої в США у 2022 році та складна ситуація в Південній Америці, пов'язана з посухою в Аргентині та зливами в Бразилії, створюють напружену ситуацію для соєвого комплексу. У середньостроковій перспективі ринок може послабитися навесні з надходженням майбутнього врожаю з Бразилії. Ринок ріпаку, основні показники якого залишаються досить низькими, як і раніше, знаходиться під впливом несприятливого обмінного курсу євро до долара. Підтримуючим фактором є ралі на нафту та біодизель. Тим не менш, ми повинні дочекатися ралі на ринку пальмової олії, перш ніж ціни на ріпак та соняшник зможуть знову піднятися.

Зерновий сегмент:

Новий рік ознаменувався відновленням позитивних настроїв на ринках, особливо особливо на європейських фондових майданчиках. Надії на завершення кризи у сфері охорони здоров'я в Китаї спричиняють зростання цін на сиру нафту - вона знову наблизилась до позначки $80 за барель. Однак ринок зернових страждає від різкого падіння попиту на фоні збільшення пропозиції з боку росії та Австралії. Взимку за нестабільною погодою будуть дуже уважно стежити, оскільки рівні зберігання запасів не лишають шансів на погодні негаразди. 

Більше новин галузі читайте у нашій розсилці, підписуйте за посиланням тут.