facebook pixel 1 facebook pixel 2

Аналітика аграрного ринку від Agritel

9 лютого 2023 р.

Аналітика аграрного ринку від Agritel

Найважливіші новини  світового аграрного ринку за минулий тиждень:

Олійний сегмент:

Панічний ажіотаж навколо ріпаку вщух завдяки зростанню цін на сою, ріпакову та пальмову олію, але європейські ринки ріпаку та соняшнику все ще перебувають у стані спаду. Повернення дощів в Аргентину дозволило покращити прогнози виробництва сої в країні. Затримка збору врожаю в Бразилії наразі дозволяє утримувати соєвий ринок на стабільному рівні.

Потенціал для зростання, втім, наразі обмежений. Для того, щоб ціни на ріпак та соняшник знову зросли, ціна на пальмову олію повинна зрости, або ж Китай має купувати їх більше, чого наразі не спостерігається.

Зерновий сегмент:

Ціни на зернові культури наразі намагаються переломити тенденцію до зниження, яка спостерігається з початку року, але ситуація все ще негативно впливає на ціни. Попит не зростає в значній мірі, а пропозиція на ринку пшениці все ще залишається дещо низькою. Крім того, фонди на біржах Euronext і в Чикаго посилюють тиск, а їхня балансова короткострокова позиція досягла найвищого рівня з 2019 року. Лише зміна погодних або геополітичних умов може змінити тенденцію, але поки що невизначеність економічної ситуації в поєднанні з низьким попитом негативно впливають на ціни в середньостроковій перспективі.

Більше новин галузі у світі й в Україні читайте у нашій розсилці, підписуйте за посиланням тут.