facebook pixel 1 facebook pixel 2

Ігор ФЕДОРЧУК: «Гібриди Lidea — результативна генетика»

16 березня 2023 р.

Ігор ФЕДОРЧУК: «Гібриди Lidea — результативна генетика»

Головний агроном ТОВ «Турбів-Агро» Ігор Федорчук розповів про практичний досвід співпраці з Lidea та поділився враженнями від продуктів компанії.

«У нашого господарства 1600 га землі в Калинівському районі Вінницької області. Культури вирощуємо за класичною технологією. До 20 % земель господарства займає цукровий буряк, все інше — це соняшник, кукурудза, соя, озима пшениця та ярий ячмінь.

З 2017 року працюю з гібридами компанії Lidea. Сіяв сою, а саме гібриди ЕС Алігатор і ЕС Ментор, із кукурудзи — ЕС Креатив. У нас в господарстві також вивчали залежність урожайності гібридів кукурудзи від густоти та строків посіву — була висіяна лінійка гібридів цієї культури і ми отримали цікаві результати. 

Наразі продовжуємо висівати сою — ЕС Алігатор та ЕС Ментор. ЕС Алігатор, тому що він ранній і можна посіяти після його збирання озиму пшеницю. Залежно від року, ЕС Алігатор насипає від 25 до 30 ц/га, а ЕС Ментор — від 30 ц/га. Ще в товарних посівах плануємо висівати гібриди соняшнику ЕС Армоніка та ЕС Бостон СУ, адже зменшили площі кукурудзи саме на користь соняшнику. На мою думку, гібриди Lidea — це чудове співвідношення ціни та якості, перевірена і результативна генетика в умовах нашого господарства.

Бажаю всім нам, українцям, перемоги, здоров'я, добра, а фермерам — легкої посівної в новому році».