facebook pixel 1 facebook pixel 2

Конгрес у Флоренції: розкриваємо таємниці та тренди ринку високоолеїнової олії

20 вересня 2023 р.

Конгрес у Флоренції: розкриваємо таємниці та тренди ринку високоолеїнової олії

В італійському місті Флоренція 7-8 вересня відбувся міжнародний конгрес, де представники понад 50 країн світу ділилися своїми знаннями та баченням розвитку ринку високоолеїнових олій.

Керівник відділу розвитку олійних культур Lidea – Дмитро Нерода також був одним з учасників заходу і готовий поділитись з вами головними висновками:

  • В черговий раз результати досліджень підтверджують позитивний вплив вживання високоолеїнової олії на здоров’я людей.
  • Джерелами високоолеїнової олії є декілька олійних культур, як соя, ріпак, пальма і звичайно соняшник, який сприймається в Європі, як найбільш привабливий для харчових цілей.
  • Результати багаторічних досліджень доводять, що високоолеїнові гібриди соняшнику різних виробників не поступаються за врожайністю та вмістом олії звичайним, лінолевим гібридам.

Крім того, учасниками було відмічено постійний попит на насіння високоолеїнового соняшнику, особливо класичного типу з боку виробників, що мають довгострокові контракти на поставку ВО олії і гарантовану премію.

Експерти очікують підвищення попиту на ВО олію та ріст премії на фоні вичерпаних запасів минулих років.

Тому всім, хто планує вирощувати ВО соняшник в наступному сезоні рекомендуємо вже зараз звернути увагу на перевірені гібриди в нашому портфоліо: