facebook pixel 1 facebook pixel 2

Lidea продовжує інвестувати у локальне виробництво зміцнюючи продовольчу незалежність України

20 грудня 2023 р.

Lidea продовжує інвестувати у локальне виробництво зміцнюючи продовольчу незалежність

Днями відбулось відкриття нової молочно-доїльної зали ферми СТОВ «Ломовате», що входить до складу групи компаній Lidea в Україні. Рішення інвестувати близько 200 тис євро у розвиток вітчизняного виробництва говорить про впевненість  штаб-квартири у перемозі України над російським агресором. 

Ще на початку повномасштабного вторгнення Lidea виступила зі зверненням представників глобальної команди, засудивши військову агресію проти України, та висловила свою непохитну позицію щодо підтримки територіальної цілісності нашої держави.  Lidea зупинила будь-які інвестиції у ринок рф і сфокусувала ресурси на підтримку України, а сьогодні ми вже бачимо конкретні результати цієї підтримки.

Нове обладнання оснащене новітніми технологіями і допоможе збільшити кількість надоїв не втрачаючи якісні показники молока. За рахунок покращення аналітики стада, харчування та раціону поголів'я, вдосконалюються умови роботи, що дає змогу збільшити валове виробництво продукту. Не варто забувати, що відкриття нової зали дає можливість створювати нові висококваліфіковані робочі місця в умовах війни.

«Нам нарешті вдалось вивести цю частину бізнесу із соціального в прибутковий. Ми можемо забезпечити 130 робочих місць жителям села і ця кількість в майбутньому буде тільки збільшуватись. Lidea є найбільшими платниками податків і всі залучення коштів у локальне виробництво конвертуються у збільшення відрахування у бюджет.

Ми продовжуємо нарощувати інвестиції у агро. В найближчі 3-4 роки плануємо будівництво разом з та реконструкцією житлових і нежитлових споруд для створення потужностей для діяльності дослідницької станції Науково-Дослідницького департаменту Lidea Україна, бюджет проекту складає 500 тис. євро. Це також допоможе створити нові робочі місця і відповідно збільшити податки у місцеву громаду, удосконалить власне портфоліо насінням, адаптованим до кліматичним умов вирощування в Україні.»- коментує Едуард Козін, заступник генерального директора з агровиробництва, механізації та землевпорядкування ТОВ "Черлис", виконавчий директор СТОВ " Ломовате" та ТОВ "Маяк-Худяки", що входять до Групи "Lidea в Україні" 

Серед запрошених гостей також були представники Черкаської міської та обласної адміністрації (бажано зазначити поіменно!!). Підкріпили цю подію благодійною ініціативою, разом з головою обласною районної військової адміністрації було передано 2 автівки 72-гій окремій механізована бригада імені Чорних Запорожців.