facebook pixel 1 facebook pixel 2

Lidea запускає на ринок нову елітну генетику озимого ріпаку

28 березня 2024 р.

Lidea запускає на ринок нову елітну генетику озимого ріпаку

Нові гібриди озимого ріпаку Lidea, що з’явилися на ринку з 2023 року забезпечують фермерів високоякісними рішеннями, що підтверджені офіційними випробуваннями по всій Європі, завдяки високому врожаю та гарній адаптації до зовнішніх умов.

Минулого року компанія Lidea представила 3 нових гібриди, що здивували ринок під час збирання врожаю 2023 року у порівнянні з кращими стандартами на ринку. Врожайність була відмінною, а стабільність результатів вражаючою.

Для сезону 2024 року Lidea пропонує 3 нових гібриди з такою ж високою врожайністю, а також зі стійкістю до вірусу жовтої мозаїки турнепса (TuYV), що розповсюджується попелицями. Це тільки початок нової генерації ріпаку від Lidea.

Розробка та запуск нового гібриду ріпаку займає більш ніж 10 років. Це означає, що нові гібриди, що пропонуються фермерам сьогодні є результатом фокуса селекції на майбутніх потребах.

Використовуючи тісні зв’язки з індустрією та фермерами, Lidea перебудувала дослідницьку програму по ріпаку у 2009 році. Покращені знання генетичного пулу, в поєднання з іншим підходом у виборі батьківських ліній та гібридів, дозволили виростити нове покоління генів. З 2022 року цей підхід та зусилля почали визнаватися. Відмінні результати офіційних випробувань перших гібридів цього покоління довели правильний вибір вектора селекції 10 років тому. Ці результати підтвердженні в різних ґрунтово-кліматичних умовах.

У 2024 році на ринок України виходять нові гібриди ЛІД Інвікто та Бессіто, що були першими в списку реєстраційних та післяреєстраційних випробувань ріпаку у Франції за останні два роки!

Приводимо неперевершені результати врожайності нових гібридів Lidea:

  • ЛІД Інвікто: 110,6% в порівнянні з національним стандартом за 2 роки з середньою врожайністю 50,19 ц/га. Перше місце в офіційній мережі випробувань Франції.
  • Бессіто: 105,7%  Перше місце в мережі інституту Terres Inovia (офіційні та післяреєстраційні досліди)

Детальніше про ці та інші нові гібриди озимого ріпаку від Lidea згодом!