facebook pixel 1 facebook pixel 2

Особливості росту і розвитку рослини кукурудзи Boost&Go

23 травня 2022 р.

Особливості росту і розвитку рослини кукурудзи Boost&Go

Минулого сезону компанія Lidea презентувала українським сільгоспвиробникам нову технологію протруювання насіння BOOST&GO. А вже сьогодні ми хочемо поділитись першими результатами її застосування на ДЕМО полях кукурудзи у різних регіонах України.

BOOST&GO  - це інноваційне рішення на основі поєднання фунгіцидно-інсектицидної обробки насіння разом з основними мікро елементами та біостимулятором , що допомагає максимально захистити генетичний потенціал сільськогосподарських культур на ранніх етапах росту та розвитку рослин.  

Отже, при огляді ДЕМО полів, де висіяні гібриди кукурудзи Lidea, наші експерти зафіксували наступне:

При посіві на Західній Україні було помічено, що завдяки інновації, зменшено кількість пилу при відкритті мішку, а також обробка краще покриває насінину.

Огляд посівів в Полтавській області показав, що насіння починає швидше проростати та утворювати первинні корінці, що дає змогу ефективніше використати ґрунтову вологу та отримати дружні сходи. Різниця зі стандартом - 2-3 фази BBCH.

Сходи (BBCH 10-11) в Львівській області продемонстрували, що насіння, оброблене BOOST&GO, сформувало на 1 корінець більше, порівняно зі стандартом, завдяки чому збільшується площа поглинання вологи.

При огляді в Київській області (BBCH 14-15) рослини кукурудзи більш темніші та спостерігається, аналогічно з іншими регіонами, кращий розвиток кореневої системи. Згідно з дослідженнями європейських лабораторій Lidea, у даній фазі рослини краще використовують Азот (N) та забезпечують приріст біомаси близько 4,5% порівняно зі стандартом.

Отримані перші проміжні результати доводять ефективність застосування технології BOOST&GO. Але у будь-якому разі, ми й надалі продовжимо дослідження та порівняння посівів BOOST&GO в Україні, аби надавати наших клієнтам кращі насіннєві рішення для отримання стабільних та високих врожаїв.

Бережіть себе та гарних врожаїв усім аграріям!