facebook pixel 1 facebook pixel 2

Результати врожайності групи гібридів з ФАО 280-300

25 грудня 2022 р.

Результати врожайності групи гібридів з ФАО 280-300

Фермери Україні  вже зібрали близько 66% посівних площ кукурудзи, що складає 2,7 млн. га., та продовжують отримувати високі врожаї.

Наразі наведемо результати ранніх гібридів з ФАО 280–300 та з’ясуємо, чому гібриди даної групи одні з найпопулярніших серед аграріїв.

Гібриди групи ФАО 280–300 — це середньоранні гібриди, які ідеально поєднують у собі швидку вологовіддачу та високий потенціал продуктивності, а також адаптовані для вирощування у всіх регіонах України.

У портфоліо компанії Lidea представлені два гібриди цієї групи — ЕС Хемінгуей (ФАО 280) та ЕС Креатив (ФАО 300).

ЕС Хемінгуей (ФАО 280)

Гібрид рентабельний за інтенсивної та середньоінтенсивної технологій вирощування, та демонструє стабільний і високий результат урожайності в різних ґрунтово-кліматичних умовах. Завдяки високій стійкості до вилягання та основних хвороб мінімізує втрати при збиранні врожаю. Оптимізує витрати на досушування зерна завдяки швидкій вологовіддачі.

  • Львівська обл., Буський р-н — 145,2 ц/га за вологості 21,4 % (що на 1,0 % нижче, ніж середня вологість по ДЕМО)
  • Полтавська обл., Кобеляцький р–н — 140,0 ц/га за вологості 21,0 % (що на 1,5 % нижче, ніж середня вологість по ДЕМО)
  • Вінницька обл., Вінницький р-н — 117,0 ц/га за вологості 21,2 ц/га (що на 1,5 % нижче, ніж середня вологість по ДЕМО)

ЕС Креатив (ФАО 300)

Високо рентабельний гібрид за екстенсивної та середньоінтенсивної технологій вирощування, та демонструє високий і стабільний результат навіть в умовах недостатнього вологозабезпечення. Заощаджує кошти завдяки дуже швидкій вологовіддачі, що збільшує рентабельність вирощування. Завдяки потужній кореневій системі максимально використовує природний агрофон господарства що дозволяє оптимізувати витрати на добрива. Високопродуктивний на супіщаних та піщаних ґрунтах.

  • Полтавська обл., Кобеляцький р-н — 120,0 ц/га за вологості 17,0 % (що на 1 % нижче, ніж середня вологість по ДЕМО)
  • Кіровоградська обл., Новоукраїнський р-н — 82,8 ц/га за вологості 15,5 % (що на 2,3 % нижче, ніж середня вологість по ДЕМО)
  • Черкаська обл., Уманський р-н – 89,4 ц/га за вологості 17,7% (що на 2,0 % нижче ніж середня вологість також на 12,4 ц/га вища врожайність ніж середня врожайність по ДЕМО)

З огляду на отримані результати збирання гібридів кукурудзи можна зробити такі висновки:

  • ЕС Креатив (ФАО 300) демонструє швидку вологовіддачу в різних регіонах України. І з року в рік показує високу врожайність у регіонах недостатнього вологозабезпечення.
  • ЕС Хемінгуей (ФАО 280) продемонстрував швидку вологовіддачу і високу врожайність у зонах з помірним та достатнім вологозабезпеченням.