facebook pixel 1 facebook pixel 2

Результати врожайності групи гібридів з ФАО 310-340

25 грудня 2022 р.

Результати врожайності групи гібридів з ФАО 310-340

Погодні умови цього року дивують дуже вологою осінню та раннім снігом, тому аграрії наразі ждуть морозів для продовження збирання кукурудзи.

Наведемо результати середньостиглих гібридів з ФАО 310–340, яким пощастило та їх встигли зібрати до осінніх опадів, а також визначимо, чому гібриди даної групи другі за популярністю серед аграріїв.

Гібриди з ФАО 310–340 роками демонстрували врожайність одну з найвищих, окрім того, завдяки своїй пластичності й універсальності вони адаптовані для вирощування у всіх регіонах України.

В портфоліо компанії Lidea представлені три гібриди даної групи.

ЕС Міледі (ФАО 330)

Гібрид універсального типу, адаптований для вирощування за інтенсивної та екстенсивної технологій, завдяки сильній кореневій системі демонструє стабільний результат урожайності навіть у посушливих умовах. Вирізняється швидкою вологовіддачею та дуже високим потенціалом урожайності. Додатковою перевагою є висока стійкість до основних хвороб і вилягання. Швидкий розвиток на початкових етапах росту забезпечує дружні сходи, що дозволяє оптимізувати застосування гербіцидів.

  • Тернопільська обл., Бучацький р-н — 165,3 ц/га за вологості 24,1 % (що на 6,3 ц/га вище від середньої врожайності по ДЕМО)
  • Вінницька обл., Вінницький р-н — 146,3 ц/га за вологості 20,5 % (що на 15,4 ц/га вище від середньої врожайності та на 3,0 % нижче, ніж середня вологість по ДЕМО)
  • Полтавська обл., Хорольський р-н — 115,6 ц/га за вологості 22,4 % (що на 2 ц/га вище від середньої врожайності по ДЕМО)

Мейфлавер (ФАО 330)

Гібрид для інтенсивної та середньоінтенсивної технологій вирощування, з високим потенціалом урожайності. Завдяки швидкій вологовіддачі оптимізує витрати на досушування зерна. Низькорослий гібрид, через це потребує менше вологи для отримання врожаю. Демонструє високі результати навіть на супіщаних та піщаних ґрунтах.

  • Львівська обл., Буський р-н — 150,3 ц/га за вологості 21,7 % (що на 2 ц/га вище від середньої врожайності по ДЕМО)
  • Хмельницька обл., Чемеровецький р-н — 147,4 ц/га за вологості 22,9 % (що на 3 ц/га вище від середньої врожайності по ДЕМО)
  • Київська обл., Згурівський р-н — 115,2 ц/га за вологості 22,0 % (що на 28,6 ц/га вище від середньої врожайності по ДЕМО)

Олкані (ФАО 340)

Гібрид для екстенсивної та середньоінтенсивної технологій вирощування, демонструє стабільний результат в умовах погодного стресу та посухи. Завдяки сильній кореневій системі адаптований до вирощування на супіщаних та піщаних ґрунтах. Оптимізує витрати на досушування зерна через швидку вологовіддачу.

  • Вінницька обл., Оратівський р-н — 154,7 ц/га за вологості 25,0 % (що на 14 ц/га вище від середньої врожайності по ДЕМО)
  • Полтавська обл., Кобеляцький р-н — 142,0 ц/га за вологості 18,6 % (що на 21 ц/га вище від середньої врожайності по ДЕМО)
  • Київська обл., Кагарлицький р-н — 118,4 ц/га за вологості 20,8 % (що на 10 ц/га вище від середньої врожайності по ДЕМО)

 З огляду на отримані результати збирання врожаю гібридів кукурудзи можна зробити такі висновки:

  • Гібриди компанії Lidea ЕС Міледі, Мейфлавер та Олкані демонструють високі результати врожайності в різних ґрунтово-кліматичних умовах.
  • Олкані показує вищі результати в більш посушливих умовах.
  • Мейфлавер та ЕС Міледі демонструють високі результати в зонах помірного та достатнього вологозабезпечення.
  • Залежно від регіону гібриди продемонстрували дуже швидку вологовіддачу.