facebook pixel 1 facebook pixel 2

Системи фунгіцидного захисту у фазу  Т2 в посівах

24 травня 2022 р.

Системи фунгіцидного захисту у фазу  Т2 в посівах

Найбільш проблемними хворобами озимої пшениці в Україні є септоріоз листя, піренофороз (жовта плямистість), бура іржа. Саме ці хвороби є цільовими об’єктами під час планування системи фунгіцидного захисту у фазу  Т2 в посівах цієї культури.

Технічні експерти компанії Lidea щодня знаходяться в пошуках найкращих рішень для виробників пшениці, постійно діагностують проблематики даної культури та пропонують найефективніші інструменти для превентивного усунення різноманітних загроз.

Найбільш критичні та важливі періоди захисту – поява прапорцевого листа, адже в цей період формується  до 65% врожаю. Воно проводиться, коли з’явилась більша частина прапорцевих листків на головних стеблах.

Також сорти пшениці, чутливі до септоріозу повинні бути оброблені в першу чергу, затягування у таких випадках з обприскуванням по прапорцевому листку, призводить до значного недобору урожаю.

Звертаємо вашу увагу на те, що у центральному та Західному регіонах у цей період найбільш поширеними є такі хвороби як борошниста роса та септоріоз листя.

Рекомендуємо у цій фазі застосування фунгіцидів системної дії на основі діючих речовин: стробілуріни та триазоли, або їх поєднання. Таке поєднання надає йому унікальних властивостей: з одного боку, високосистемні триазоли ципроконазол, пропіконазол та стробілурін азоксистробін дають змогу швидко зупинити та викорінити інфекцію, яка вже проникла у рослини культури, з іншого – знищуючи спори інфекції на поверхні листя, забезпечують тривалий захист культури від комплексу хвороб, які можуть з’являтись у цей період. Це перш за все – септоріоз листя, піренофороз, види листкової та стеблової іржі, септоріоз колосу.

Застосування препаратів даної групи допоможе вам зберегти фотосинтетичну поверхню прапорцевого листка та колосу рослини, а рослині накопичити додаткову кількість сухої речовини та зберегти і примножити урожай зерна.