facebook pixel 1 facebook pixel 2

ТОП-5 кращих за вологовіддачею гібридів

15 лютого 2022 р.

ТОП-5 кращих за вологовіддачею гібридів

Сьогодні українських аграріїв дедалі більше хвилює питання ціни на енергоносії, що значно підвищилась, а разом із тим і ціна на досушування зерна. Саме тому хочемо звернути вашу увагу на гібриди з швидкою вологовіддачею в портфоліо Lidea, аби зменшити ваше хвилювання з приводу досушування зерна.

Ми відібрали 5 гібридів, які у 2021 році продемонстрували найшвидшу вологовіддачу в своїй групі стиглості, а також високий рівень урожайності в своїй групі ФАО.

В середньоранній групі стиглості виділились два гібриди — ЕС Перспектив ФАО 240 та Тоніфі КС ФАО 260.

ЕС Перспектив ФАО 240 з першого року випробувань привернув увагу фермерів балансом вологовіддачі та потенціалу врожайності, що й демонструє вже протягом трьох років. У 2021-му показав швидшу в середньому на 1 % вологовіддачу в групі ФАО від 200 до 250. Крім швидкої вологовіддачі та високого потенціалу врожайності, ЕС Перспектив відмінно адаптований для вирощування за інтенсивної та помірно інтенсивної технологій та максимально використовує потенціал поля завдяки потужній кореневій системі.

Тоніфі КС ФАО 260 — новинка 2020 року! В групі ФАО від 250 до 290 демонструє швидку вологовіддачу завдяки тонкому стрижню качана. В середньому показники вологовіддачі нижчі від 0,5 до 1 % порівняно з іншими гібридами. Проте це не єдина перевага Тоніфі КС, через високу натуру та високу частку склоподібного ендосперму в зерні він відмінно адаптований для переробки на крупу. Вирізняється високою стійкістю до ураження пухирчастою та летючою сажкою.

З-поміж середньостиглих гібридів відзначилися гібриди ЕС Креатив ФАО 300, ЕС Міледі ФАО 330 та Гармоніум ФАО 380.

ЕС Креатив ФАО 300 зарекомендував себе як дуже посухостійкий гібрид у 2020 році, а в 2021-му здобув перемогу на VII Західноукраїнському чемпіонаті серед гібридів кукурудзи як кращий у категорії «Найкращий гібрид кукурудзи ФАО вище 300. З найшвидшою вологовіддачею». ЕС Креатив відмінно адаптований для вирощування за помірно інтенсивною та екстенсивною технологіями, а також для вирощування за технологією Nо-Till. Вирізняться дуже високим потенціалом урожайності, що й продемонстрував у минулому році.

ЕС Міледі ФАО 330 — новинка в портфоліо Lidea, яка за три роки тестування демонструвала в наукових дослідах стабільно високий урожай та швидку вологовіддачу в своїй групі ФАО, що підтверджено результатами в 2021-му. Гібрид ЕС Міледі в групі ФАО 330–350 продемонстрував швидку вологовіддачу, в середньому показники були нижчі на 0,5–1 % порівняно з іншими гібридами. ЕС Міледі універсального типу, чудово адаптований до вирощування за середньоінтенсивною та екстенсивною технологіями, також вирізняється високою посухостійкістю.

Гармоніум ФАО 380 — зубовидний гібрид, який протягом 5 років демонструє стабільно високі результати врожайності, а також зарекомендував себе швидкою вологовіддачею у групі ФАО 370–390. В середньому демонстрував швидшу на 1 % вологовіддачу порівняно з іншими гібридами цієї групи. Гармоніум відмінно адаптований для вирощування за інтенсивною та середньоінтенсивною технологіями, а також буде гарним вибором для господарств, які вирощують кукурудзу на зрошенні. Завдяки потужній кореневій системі чудово реалізовує свій потенціал навіть в умовах посухи.

З питань придбання насіння гібридів кукурудзи звертайтеся до представників компанії Lidea та офіційних дистриб'юторів, контакти яких доступні за посиланням https://lidea-seeds.com.ua/kontakty