facebook pixel 1 facebook pixel 2

В якому стані посіви озимої пшениці в Україні?

23 квітня 2022 р.

В якому стані посіви озимої пшениці в Україні?

Ми не зупиняємось ні на мить і продовжуємо спостереження за станом озимих на полях наших клієнтів аби надати їм максимальну підтримку у отриманні гарних врожаїв.

На минулому тижні фахівцями компанії Lidea було проведено обстеження стану посівів озимої пшениці французької селекції в Житомирській, Київській, Черкаській та Вінницькій областях у 8 локаціях. Хочеться відмітити, що всі обстеженні посіви озимої пшениці добре перезимували, стан розвитку рослин залежить здебільшого від строків посіву та попередника. Найкраще виглядають ті посіви, які сіялись у другій декаді вересня після озимого ріпаку. Серед особливостей наших сортів озимої пшениці хочеться відмітити наступне:

СОРРІАЛ відзначається швидкими темпами росту. Також формує потужну кореневу систему. Коефіцієнт кущення в середньому становить 2-3 стебла на рослину. Сорт безостий, середньоранній, низькорослий. Має відмінний рівень зимостійкості.

СОФРУ відзначається дуже швидкими темпами росту в період відновлення вегетації. Коефіцієнт кущення склав 2-3 стебла на рослину. Сорт остистий, ранньостиглий, низькорослий. Відзначається високим рівнем посухостійкості.

СОФІ КС , демонструє найвищий коефіцієнт кущення - в середньому 3-5 стебел на рослину. При обстеженні цього сорту відзначено найпотужнішу кореневу систему. Сорт середньопізній, безостий, низькорослий. Чудово поєднує в собі дуже високий рівень продуктивності та холодостійкості.

Найкраще виглядають ті посіви, які сіялись у другій декаді вересня після озимого ріпаку.

Бережіть себе, а ми й надалі продовжимо слідкувати за посівами на полях України та ділитись з вами актуальною інформацією.