facebook pixel 1 facebook pixel 2

Яка вологість гібридів кукурудзи Lidea?

21 жовтня 2022 р.

Визначення вологості гібридів кукурудзи на ДЕМО

З чого починається збирання кукурудзи?
Так, з визначення вологи!

Питання вологовіддачі стало досить гострим. Впродовж двох років істотно виросла ціна на енергоносії і як наслідок виросла ціна на досушування кукурудзи. Тому фермери почали все більш звертати на гібриди з швидкою вологовіддачею, щоб мінімізувати витрати на досушування.

А поки аграрії готуються до збирання і визначають вологу своїх посівів кукурудзи, команда Lidea в особах продукт-менеджера Віталія Струмінського та регіонального представника компанії у Вінницькій області Богдана Вишинського проінспектували одне з демонстраційних полів, що вже третій рік поспіль закладається на базі господарства ТОВ Агробуд в Оратівському районі.

  • Дане поле було посіяно 29.04.2022. 
  • Обробіток – класичний, оранка. 
  • Попередник – озима пшениця. 
  • Густота посіву – 75 тис./га. 
  • Було внесеного безводного аміаку 120 л/га та 150 кг/га комплексного мінерального добрива з посівом. 
  • Для захисту від бур’янів було застосовано страховий гербіцид.

За результатами огляду можемо зробити наступні висновки: візуально всі гібриди вже готові до збирання, початки виповнені. Зі всієї лінійки гібридів привернули увагу ЕС Перспектив (ФАО 240) з вологістю 20,1% і біологічною врожайністю 129,9 ц/га та ЕС Креатив (ФАО 300) з вологістю 20,4% і біологічною врожайністю 131,9 ц/га, при середній вологості по демо полю - 25,3% (коливалась від 20,1% до 33,1% залежно від гібриду).

При оптимальних погодних умовах (середня добова температура вища за +8ᵒС та відносній вологості повітря нижче 80%) скидання вологи зерна у початку кукурудзи в середньому складає 0,3-0,5%. При даних умовах гібриди ЕС Перспектив та ЕС Креатив через 10 днів можливо зібрати з вологістю близько 15% що є близькою до базової (14%).

ЕС Перспектив ФАО 240 – вирізняється високою продуктивністю та дуже швидкою вологовіддачею. Гібрид універсального типу, відмінно адаптований для вирощування за інтенсивною та середньо інтенсивною технологією, що дозволяє максимально розкрити свій потенціал.

Гібрид кукурудзи Lidea ЕС Перспектив з ФАО 240

ЕС Креатив ФАО 300 - відзначається надзвичайно високою адаптивністю до умов вирощування. Завдяки своїй гнучкості він демонструє високі показники в різних агрокліматичних зонах та за різноманітних технологій.

Гібрид кукурудзи Lidea ЕС Креатив з ФАО 300

Бажаємо фермерському господарству отримати максимальний врожай та обов’язково поділимося з вами остаточними результатами з цього поля.