facebook pixel 1 facebook pixel 2

Як захистити посіви соняшнику від зараження мільдью?

22 серпня 2022 р.

Як захистити посіви соняшнику від зараження мільдью?

Мільдью, переноспороз або несправжня борошниста роса (НБР).

Хвороба, яка може вражати соняшник на ранніх етапах вегетації в умовах прохолодних температур та надмірного зволоження ґрунту.

Залежно від стадії розвитку соняшнику, на якій відбувається зараження, характерні симптоми варіюються від загибелі молодих рослин, карликовості, відбілювання листя та спороношення до утворення безплідних квітів.

Головна небезпека інфікування переноспорозом полягає у частковій або повній втраті майбутнього врожаю. Чим раніше ураження, тим гірше наслідки.

Для захисту посівів соняшника та для отримання повноцінного врожаю, використовують протруювання насіння, але даний спосіб недостатньо контролює деякі нові раси мілдью, тому досить актуальним та ефективним є використання гібридів, що мають генетично високу стійкість до несправжньої борошнистої роси.

Таким вимогам максимальної стійкості до мілдью відповідає лінійка гібридів соняшника Lidea, що об’єднані під брендом Mildew MASTER. Це гібриди, що задовільнять різні потреби виробників соняшнику: для звичайного чи високоолеїнового напрямку використання, для різних технологій, умов вирощування та будь-яких ґрунтово-кліматичних зон України - як для посушливих, так і для надмірно зволожених регіонів.

До групи Mildew MASTER Premium належать такі гібриди:

Mildew MASTER Premium – це генетичне рішення для надійного контролю несправжньої борошнистої роси на соняшнику!

Більше про Mildew MASTER у нашому новому відео за посиланням